Τελέστηκαν τα Εγκαίνια της Λεωφόρου Καρύων

Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018, 17:04

Στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων τελέστηκαν το βράδυ της Δευτέρας, 22 Ιανουαρίου τα εγκαίνια της δεύτερης φάσης της λεωφόρου Καρύων στο Αυγόρου.

Η πρώτη φάση του έργου ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2016.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών, η λεωφόρος Καρύων αποτελεί τη βασική κεντρική οδική αρτηρία, τόσο για την Κοινότητα Αυγόρου όσο και για τη γύρω περιοχή. Ο δρόμος περιλαμβάνει δύο λωρίδες κυκλοφορίες, πλακόστρωτα πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομο και λωρίδα πρασίνου, διαβάσεις πεζών και στάσεις λεωφορείων.

Η Β’ Φάση στοίχισε, περίπου, μισό εκατομμύριο ευρώ και αφορούσε ουσιαστικά στη βελτίωση της διασταύρωσης ένθεν και ένθεν της λεωφόρου Καρύων σε μήκος περίπου 300 μέτρων με τις οδούς Κυριάκου Μακρή και Θωμά Παντελή.

Ο κ. Δημητριάδης επισήμανε ότι το Τμήμα Δημοσίων Έργων εκτελεί έργα ύψους 305 εκ. ευρώ, ενώ όλα τα έργα τα οποία έχει εξαγγείλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέρχονται στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας, Παναγιώτης Μιχαηλάς, εξέφρασε με τη σειρά του τις ευχαριστίες του προς τον Υπουργό Μεταφορών και το Τμήμα Δημοσίων Έργων, αφού όπως ανέφερε το έργο προσδίδει νέα δυναμική στην κοινωνική, οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα της κοινότητας. Συνέχισε λέγοντας, ότι αναβαθμίζει το επίπεδο της ασφάλειας για οδηγούς και πεζούς και ότι μετατρέπει το Αυγόρου σε μία σύγχρονη και Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

Μετά την τελετή των εγκαινίων ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την Παιδική Χορωδία του Κοινοτικού Συμβουλίου Αυγόρου, χορευτικό πρόγραμμα από το ΘΟΪ Αυγόρου και τον Λαογραφικό Όμιλο «Αβκορίτισσα Φωνή» και διάλεξη για την οδική ασφάλεια.