Τουριστικός Οδηγός

Αξιοθέατα

πίσω στην κατηγορία

CyHerbia Botanical Park & Labyrinth

Αξιοθέατα

Το Βοτανικό Πάρκο Cyherbia αποτελείται από εννέα υπέροχους βοτανικούς κήπους, ένα δάσος μέσα στο οποίο εκατοντάδες κυπαρίσσια σχηματίζουν το νησί της Κύπρου και επίσης το πρώτο και μοναδικό λαβύρινθο στην Κύπρο.

Ο λαβύρινθος προσφέρει 2000 τ.μ. 'πράσινη διασκέδαση' για όλη την οικογένεια, μέσα σε άλλη διάσταση. Σας προκαλεί να βρείτε τα 7 κρυμμένα πουλιά, καθώς και την έξοδο. Μια ματιά από το παρατηρητήριο μπορεί ίσως να σας βοηθήσει στην προσπάθεια σας;
Ο βοτανόκηπος χωρίζεται σε 9 τμήματα, το καθένα με διαφορετικό θέμα. Καθώς απολαμβάνετε τον περίπατο σας θα δείτε τα φυτά που σχετίζονται με αυτά τα θέματα. Τα βότανα έχουν πολλαπλές δράσεις και χρήσεις και θα δείτε μερικά από αυτά σε διάφορα τμήματα, π.χ. το θυμάρι είναι χρήσιμο στο μπάνιο αλλά και σαν αρωματικό, και σαν μπαχαρικό.

Περίπατος Γύρω από την Κύπρο στο δάσος
Εκατοντάδες κυπαρίσσια σχηματίζουν τον χάρτη του νησιού μας. Περπατείστε γύρω από την Κύπρο σε 20' και ανακαλύψετε τα ιθαγενή δέντρα και τους θάμνους, καθώς και τα '7 θαύματα' του νησιού, που είναι οι κορυφαίες τοποθεσίες πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα ή κοντά στις παραλιακές πόλεις. Σ' αυτές τις τοποθεσίες μπορείτε να προσανατολιστείτε πού βρίσκεστε στον χάρτη.

Στο αποστακτήριο αιθέριων ελαίων μπορείτε να δείτε από κοντά την απόσταξη των αιθέριων ελαίων, μια μοναδική και μυρωδάτη εμπειρία! Τα αιθέρια έλαια χρησιμοποιούνται στην αρωματοθεραπεία, στην αρωματοποιία, στην φαρμακοποιία και σε καλλυντικά.

Περίπατος στις λεβάντες
Στο βοτανικό πάρκο θα βρείτε και τον μεγαλύτερο κήπο λεβάντας του νησιού μας. Το μονοπάτι ανάμεσα στις λεβάντες είναι σχεδιασμένο για διαλογισμό, αλλά μπορείτε και απλά να απολαύσετε το άρωμα και χρώμα της λεβάντας στον περίπατο σας.

Στη καφετέρια μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε ένα βοτανικό τσάι καθώς και σπιτικά αλμυρά και γλυκά.

Στο κατάστημά θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία βοτανικών τσαγιών, βάμματα, λάδια, κηραλοιφές και διάφορα καλλυντικά, τα οποία παρασκευάζονται με τα βότανα του πάρκου. 
Μια επίσκεψη στο Cyherbia προσφέρει μια πολύ αρωματική, διασκεδαστική και εκπαιδευτική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους. Υπάρχουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά σε όλα τα μέρη του πάρκου.

Φωτογραφίες

Χάρτης