Τουριστικός Οδηγός

Εκκλησίες

πίσω στην κατηγορία

Ιερός Ναός Άγιου Γεωργίου Τερατσιώτη

Εκκλησίες

Βρίσκεται στα δυτικά του Αυγόρου σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων από το κέντρο του χωριού. Πρόκειται για μονόκλιτη εκκλησία με έντονη γοτθική επίδραση και πολύπλευρο τρούλο. Είναι πιθανό μέρος του εξωκλησιού να γκρεμίστηκε αφού υπάρχουν προεξοχές που μοιάζουν με συνέχεια του ναού. Σύμφωνα με τον μελετητή Τζέφρυ είναι κτίσμα του 16ου αιώνα. Ακριβώς απέναντι από την κύρια είσοδο υπάρχει μια τοιχογραφία του Αγίου Γεωργίου. Στο μεθόριο ουρανού και γης, δηλαδή θόλου και εδάφους υπάρχει η τοιχογραφία της Πλατυτέρας.

Σχετικά με την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του Τερατσιώτη υπάρχουν διάφορες παραδόσεις, μια από αυτές θέλει ένα καλόγερο να μελετά την Αγία Γραφή στη περιοχή που σήμερα είναι κτισμένο το εξωκλήσι. Ο διάβολος όμως τον έτρεχε από πίσω και τον ενοχλούσε. Ο καλόγηρος τότε τον έπεισε να ασχοληθεί με το ξερίζωμα μιας χαρουπιάς. Μέχρι ο διάβολος να τελειώσει με το ξερίζωμα της χαρουπιάς ο καλόγηρος είχε απομακρυνθεί από την περιοχή. Αργότερα επέστρεψε και έκτισε το εξωκλήσι. 

Σήμερα το εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου του Τερατσιώτη είναι ένας τόπος αναψυχής που προσφέρει απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση σε κάθε επισκέπτη. Ένας σωστός παράδεισος με πολλά δέντρα και πουλιά που βρίσκονται εκεί.

Φωτογραφίες

Χάρτης